Tel: 0478 / 71 16 51 Mail:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

kloven

Kloven zijn barsten of scheuren in de droge huid, in hard eelt of in een vochtige huid tussen de tenen. Kloven kunnen behoorlijk diep en pijnlijk zijn. Zij gaan makkelijk bloeden en kunnen bovendien gaan ontsteken. Een behandeling door de medisch pedicure is vereist omdat kloven moeilijk genezen.
Na deze behandeling zal de pedicure u advies en richtlijnen geven om de huid intensief te verzorgen. Dit is noodzakelijk bij een huid die gevoelig is voor kloofvorming.

1. Hoe ontstaan kloven?

Droge kloven aan de hiel:

Een verminderde talgafscheiding en een beperkte transpiratievorming geven vaak kloven aan de hiel. De elasticiteit van de huid is afgenomen en leidt daardoor tot scheurvorming. Door een voortdurende belasting kunnen de kloven dieper worden en daarbij gaan ontsteken of zelfs bloeden, wat in dit stadium een behoorlijk pijnlijke aandoening is.

Vochtige kloven tussen of onder de tenen:

Deze ontstaan door een verweekte huid ten gevolge van overmatige transpiratie of door langdurig contact met water. Een andere belangrijke oorzaak is de aanwezigheid van een schimmelinfectie.

2. Behandeling door de pedicure

Bij droge kloven  wordt zoveel mogelijk overmatig eelt verwijderd, voornamelijk de randjes eelt van de kloven. Dit is belangrijk om de druk op de probleemzone te verminderen en het herstel van elasticiteit van de huid te bevorderen. Pas dan is genezing van droge kloven goed mogelijk.

Bij vochtige kloven  ten gevolge van een schimmelinfectie is de behandeling erop gericht de infectie te bestrijden met een schimmeldodend product. Bij kloven door schimmelinfectie in een vergevorderd stadium zal de medisch pedicure u adviseren de huisarts te raadplegen.

3. Hoe kunt u kloven voorkomen?

Droge kloven:

  • draag schoenen en slippers die goed passen
  • gebruik dagelijks een verzorgende crème tegen kloofvorming
  • gebruik eventueel een eeltrasp na het baden

Vochtige kloven:

Hierbij is het belangrijk de huidomgeving zo droog mogelijk te houden door na het wassen tussen de tenen goed af te drogen.